Logo Cassa
Vanzari >> Apartament Casa Vila Spatii comerciale Teren Investitii
Chirii >> Apartament Casa Vila Spatii comerciale    
RO EN
 
Meniu
Noutati
Despre noi
Proiecte rezidentiale
Prezentarea Orasului Baia Mare
Informatii utile
Dictionar Imobiliare
Agenti
Stiri
 
Meniu utilizator
Inregistreaza oferta ta
 
Curs valutar
1 € = 4.6662 RON
1 $ = 4.0240 RON
19.06.2018
 
Site vsoft-design
Solutii imobiliare de calitate

 PREZENTAREA ORASULUI BAIA MARE  

 

Municipiul Baia Mare, resedinta judetului Maramures, este un important centru urban din nord-vestul României.
             Este situat in partea vestica a judetului, in depresiunea Baia Mare, pe cursul mijlociu al Raului Sasar, la o altitudine medie de 228m fata de nivelul marii.
          In componenta municipiului Baia Mare intra si localitatile Blidari, Firiza, Valea Neagra, Valea Borcutului, insumand o suprafata de 23.471 ha.
             La nord se invecineaza cu Muntii Ignişului, la sud cu localitatile Recea si Groşi, la est cu orasul Baia Sprie si la vest cu comuna Tăuţii Măgherăuş.
            Datorita pozitiei sale geografice avantajoase, Baia Mare intruneste atributele unui insemnat nod rutier si feroviar, constituind punctul de convergenta pentru localitatile din imprejurimi: Baia Sprie, Recea, Tăuţii Măgherăuş.
           Prin valentele sale actuale, municipiul Baia Mare se dovedeste a fi un centru urban important din aceasta parte a tarii, avand o dezvoltare dinamica specifica. Activitatilor economice traditionale de pana acum li se adauga altele noi, care se doresc integrate in economia zonei.
           Acest oras este un punct atractiv pentru turisti si oameni de afaceri, fiind avantajat de pozitia sa geografica, de numeroasele statiuni, dar si de potentialul uman extraordinar.
           In ceea ce priveste arhitectura orasului, constructiile baimarene din zona veche a orasului sunt completate astazi de cele moderne, cu elemente specifice locale. Se evidentiaza zona comerciala, care cuprinde sediile bancilor, ale unor firme, magazinele cele mai mari din oras.
           Prin marturiile trecutului si framantarile cotidiene ale prezentului, Baia Mare ni se dezvaluie astazi ca fiind unul in plina ascensiune in plan economico-social, care doreste sa-si consolideze pozitia dezvaluind lumii intregi ca traditia si modernismul se pot manifesta intr-o simbioza perfecta.OBIECTIVE TURISTICE *Turnul "Ştefan"

                                   

  Situat in Piata Pacii, acesta reprezinta o anexa a Catedralei "Sfantul Stefan", ctitorita de lancu de Hunedoara in secolul al XV-lea. S-a impus in timp ca simbol al trainiciei orasului nostru. Este monumentul cel mai reprezentativ de arta medievala din Baia Mare, fiind construit in stil gotic si avand o inaltime de peste 40 m. Initial a servit pentru supravegherea strategica a orasului si pentru paza impotriva incendiilor. Acum, prin valoarea arhitecturala si istorica incarcata de semnificatii, Turnul Stefan vegheaza asupra locuitorilor orasului.

 *Casa "Iancu de Hundoara"                                  
 Situat in Centrul Vechi al orasului, acest edificiu, construit in anul 1446, reprezinta o parte a fostului castel medieval ridicat de voievod pentru sotia sa Elisabeta. In prezent, aici se organizeaza diverse expozitii, cladirea fiind parte integranta a Muzeului Judetean Maramures. *Localul Monetariei    

 


 Construit în perioada 1734-1737, aceasta cladire a avut in trecut o destinatie extrem de importanta pentru oras, prin achizitionarea metalelor pretioase, baterea si schimbarea monedelor, dreptul de purificare a metalelor. Actualmente este sediul Muzeului Judetean Maramures, sectia istorie.
 *Turnul Macelarilor   Situat in Piata Izvoarelor, acest turn a fost inaltat in secolul al XV-lea. Legenda spune ca de aici s-ar fi tras glontul care l-a ucis pe Pintea Viteazul, haiduc al acestor meleaguri.

 *Biserica de lemn  


             


     Constructie maramuresana, monument de arta populara ridicat în anul 1630 în satul Chechis; în anul 1939, acest monument a fost adus în Baia Mare, constituindu-se în obiect de muzeu, formând împreuna cu alte gospodarii traditionale Muzeul etnografic în aer liber.

 

*Vechiul Han al orasului

      Aici se desfasurau în trecut târgurile baimarene. Din anul 1870, acesta a servit ca sediu al primariei orasului; în prezent, în aceasta cladire functioneaza Judecatoria locala, Notariatul si Colegiul de Avocati.

 


*Biserica "Sfânta Treime"
 A fost construita în perioada 1717-1720. Este o constructie în stil baroc, având doua turle identice cu acoperisul în forma de bulb. In prezent folosita ca lacas de cult pentru credinciosii romano-catolici, aceasta biserica este înzestrata cu picturi murale, vitralii si sculpturi, precum si cu un mobilier masiv de lemn.

 


*Catedrala ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului"
 Ridicata in anii 1905-1911, aceasta este situata in zona de est a orasului. Remarcabil este interiorul catedralei, care are o valoare artistica deosebita.


 

 
S.C. Elitmar S.R.L. - Agentia imobiliara CASSA  
Adresa: Baia Mare, Bd. Bucuresti 19 - Maramures
Tel/fax: 0262 225 677
Mobil: 0744 470 656
E-mail: agentiacassa@rdslink.ro
 

listat pe imobiliare baia mare